Gyakran ismételt kérdések

Mennyi időbe telik a kormánymű javítása?

A javítást 24-48 órára vállaljuk, de ennél általában hamarabb kész szokott lenni a felújítás. Cégünknél lehetősége van arra, ha a kiszerelt kormányművét előre egyeztetett időpontban hozza és nem merül fel semmilyen technikai probléma, akkor a reggel 8-9 óra között a központi szervizünkben leadott kormányművét délután 2 óra felé már vissza is kaphatja ugyanitt. Ez az ajánlat a kiszerelt és a Központi Szervizünkben, a Gubacsi úton leadott kormányművekre vonatkozik.

Ha cégünk, a DM Autó Kft. által megjelölt két autószerelő műhely közül valamelyikkel végezteti a kormánymű ki- és beszerelését, velük mindenképpen egyeztesse össze az elkészülés időpontját. Ha például a Kácsa Bt-nél történik a kormánymű ki- és beszerelése, akkor bizonyos esetekben az is előfordulhat, hogy reggel leteszi a problémás autóját és délután már elviheti azt.

 

Honnan lehet tudni, ha a kormányművet javítani, felújítani kell?

A kormánymű javítás szükségességét a működési hibák mutatják. Ennek jelei lehetnek, ha kopogást hall az autóban, vagy nehezebben fordítható el a kormánykerék, esetleg a jármű alatt olajfoltok keletkeznek. Ekkor ön elviszi az autóját a szerelőhöz, ahol a szerelő megállapítja a hiba okát. Ha a kormánymű hibás, akkor van szükség cégünk szolgáltatására a kormánymű javításra vagy kormánymű felújításra.

Kevés szerviz jogosult kormánymű javításra A kormánymű javítására, felújítására a legtöbb autószerelő nem jogosult, ugyanis Magyarországon H engedély nélkül nem szabad kormányművet javítani. Az interneten hirdető cégek többsége nem rendelkezik H engedéllyel.

Cégünk, a DM Autó Kft. megfelel a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt követelményeknek és H minősítő jel használatára jogosult. Ha kormánymű problémája van és szervizt keres, mindig vegye figyelembe ezeket a szempontokat. Találkozhat hangzatos, figyelemfelkeltő hirdetésekkel, de fontos, hogy Ön olyan céget válasszon javításra, aki tudja Önnek garantálni a megfelelő minőséget.

 

Pontosan mivel foglalkozunk, és hogyan történik a javítás?

Cégünk fogasléces kormányművek, ezen belül szervós és mechanikus kormányművek, valamint szervoszivattyú javításával felújításával foglalkozik.

A javítás vagy felújítás során szétszedjük a kormányművet, és alapos tisztításnak vetjük alá, különös tekintettel a mechanikusan igénybevett felületekre, a csapágyfelületekre és a tömítőgyűrűkkel kapcsolódó felületekre. A tisztítás és ellenőrzés után kicseréljük a perselyt, a csapágyat, a tömítőgyűrűket, szimeringeket és a teflongyűrűket. Ezek az alkatrészek csak gyári vagy a gyárival megegyező minőségű alkatrészek lehetnek. Ellenőrizzük az axiális gömbfejeket és cseréljük a porvédő harangokat.

Az összeszerelés után ellenőrizzük a mechanikus alkatrészek akadálymentes futását, a fogasléc optimális hézagát, a kormánymű működését. A szervokormányműveket próbapadon teszteljük, ellenőrizve ezzel a tömítettséget és a biztonságos működést. A javítás után figyelmet igényel a megfelelő minőségű és mennyiségű szervo olaj használata.